Whatsapp Whatsapp
Telefon Call Now

Sivilce İzi Tedavisi

Sivilce Nasıl Geçer?

Sivilce İzi Tedavisi; Sivilcelerin geçmesi için cilde düzenli bakım yapmak ve gözeneklerin hava almasını sağlamak gerekiyor. Aktif sivilcesi bulunan hastalarımıza, makyaj ürünleri kullanmamalarını öneriyoruz. Sivilcelerin geçmesi için bazı kremler ve tonikler de kullanılabilir.

Doğal yöntemlere başvurarak da sivilcelerin geçmesini sağlayabilirsiniz. Sivilcelere iyi gelen besin ise Omega 3 yağ asitleridir. İçeriğindeki E vitamini ve çinko sayesinde yaralar iyileşir ve doku hasarı giderilir. Sivilce izi tedavisi yanında cilt yaşlanmasının da önüne geçiyor. Bu besin özellikle balıklarda bulunur.

Bunun dışında probiyotik içeren gıdalar da yine sivilcelere iyi geliyor. Bunlar ise yoğurt, peynir ve kefir gibi gıdalardır. Yeşil çay içerek de cildinizdeki yağ miktarının azalmasına yardımcı olur.

Sivilce İzlerine Ne İyi Gelir?

Sivilce izleri, farklı tedavi yöntemleriyle giderilir. Bunlardan en fazla kullanılanları lazer uygulamaları ve kimyasal peeling yöntemleridir. Aktif sivilcelerin olması durumunda önce sivilce tedavisi, daha sonra sivilce izi tedavisi yapılmalıdır.

Sivilce izlerinde en etkin tedavi yöntemlerinden biri de fraksiyonel lazer uygulamasıdır. Cilt altındaki yıpranmış kolajeni yok eder ve yeni kolajen oluşumunu destekler. Özel bir lazer cihazıyla uygulanır ve bu sayede üst deride bulunan kök hücreler aktif hale gelir.

Bu yeni epitel hücreler yüzeyi örter. Genellikle 1 ila 3 seans arasında sürer ve her seans 1 saatte tamamlanır. Sivilce izlerinin tedavisinden sonra dikkat edilmesi gereken şey güneşten korunmaktır. Aynı zamanda bu tedavi yöntemi sonrasında kızarıklık ve soyulmalar da oluşabilir. Bu etkiler 1 hafta gibi bir sürede geçer.

Sivilce izi tedavi aktif sivilcelerin iyileşirken bıraktığı çukur ve leke şeklindeki izlerin geçirilmesinde kullanılır. Erken dönemlerde başlanılan tedavilerde, izler pembe renklidir. Tedavi sonrasındaysa normal cilt rengine döner.

İzlerin kötü iyileşmesi durumundaysa izlerin içi pembe kalabilir ve bunun sebebi kılcal damar çatlamasıdır. Ciltteki çukurların ve çökmelerin, cildi pürüzlü ve gevşek göstermesi estetik açıdan kötü bir görünüme sebep olur. Aynı zamanda cansız görünen cilt pürüzlüdür.

Sivilce İzi Tedavi Ne Zaman Yapılmalı?

Sivilce izlerinde, sivilce izi tedavi başarısı için erken dönemde yapılması önemlidir. İzlerin uzun süre müdahale edilmeden ciltte kalması, kalıcılıklarını daha da arttırarak görünümlerini keskinleştirir. Aktif sivilcelerin tamamen geçtiği dönemde, uzmanlarımız izlerinizi tedavi etmeye başlıyor.

Sivilce İzi Tedavilerinde Kullanılan Yöntemler

Sivilce izlerinin tedavisi için hizmet verdiğimiz yöntemler PB Serumu yöntemi, kimyasal peeling, mikro iğneleme, deri soyucu lazerler, fraksiyonel radyofrekans ve dolgu tedavisidir.  Lazer ışınları derinin sıcaklığını arttırarak buharlaşma sağlar ve bu sayede cildin üst tabakası soyulur.

Epidermisin denilen bu üst tabaka soyularak yeni ve pürüzsüz cilt ortaya çıkar. Anestezi gerektirmeden ağrısız şekilde uyguladığımız lazer tedavi sayesinde, sivilce izlerinizden kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda bu yöntemle cildi sıkılaştırıyor ve elastikiyetini de arttırıyoruz.

Cildi yenileyerek gözeneklerin küçülmesini sağlıyoruz. En fazla akne ve yara izlerinin tedavisinde kullandığımız fraksiyonel lazer, cildin derinlerine inerek izler üzerinde etkili oluyor.

Hangi Bölgelere Sivilce İzi Tedavi Yapılabilir?

Sivilceler genellikle yüz bölgesinde çıkar ancak bazı sebeplerden dolayı sırt ve omuz bölgelerinde de görülür. Özellikle hormonal bozukluklar sivilce oluşumuna ve buna bağlı olarak iz kalmasına sebep olur.

Bu durumlarda, sivilce izlerinin bulunduğu bölgelere iz tedavisi uygulanmalıdır. En fazla uygulama yaptığımız bölgelerse yanaklar, alın bölgesi ve çenedir.

Sivilce İzlerinin En Yaygın Türü Nedir?

Sivilce izlerinin oluşumlarına göre bazı türleri vardır. Bunlar ice pick skar, boxcar skar, keloid, hypertropic skar, kahverengi pigmented skar ve kırmızı flat skar olarak sayılabilir. Bunlar arasında en fazla görülen sivilce izi türü pick skar, boxcar ve Rolling skar izlerinin karışımı şeklindedir.

Sivilceli Ciltlerin Bakımı Nasıl Yapılır?

Sivilceli ciltlerin düzeltilmesi için en önemli şey cilt temizliğidir. Sabah ve akşam olmak üzere cildin uygun sabunlarla yıkanması gerekir.

Temizleyici seçerken cildi çok kurutmayacak ve çok yağlandırmayacak bir ürün seçmek de önemlidir. Kullanılan tonikler de az alkol içermeli ve antiseptik olmalıdır. Koruyucu kremler kullanılırken bunlar cilde mat görünüm vermelidir. Ciltteki yağ üretimini azaltan A, E ve F vitaminleri içermelidir.

Toz, kir ve ciltte uzun süre makyaj kalması tahrişe yol açar. Bu yüzden makyajın çok bekletilmeden temizlenmesi gerekiyor.

Yüzeysel Sivilce İzleri

Sivilce sonrasında kalan izler, reaksiyonun yaygınlığı ve derinliğine bağlıdır. Bunlar yüzeysel, derin ve keloid izlerdir.  Yüzeysel sivilce izleri, derinin yüzey tabakalarının etkilenmesiyle oluşur. Hafif kırmızıdır ve deriden biraz çöküktür.

Derin Sivilce İzleri

Derin sivilce izleriyse, derin alt tabakalarını etkileyen iz türüdür. Deriden çok daha çökük ve beyaz renktedirler. Bu sivilce izlerinin tedavisinde, daha etkili yöntemler kullanıyoruz. Ancak bu işlemler bile bir dereceye kadar düzelme sağlar.

Keloid

Nadir görülen bir sivilce izi türüdür. Sivilce bölgesinde kollajen üreten hücrelerin fazla çalışması durumunda çökük izlerin tersine deri seviyesinden daha yukarı şekilde büyüyen ve kabarık yara dokusu şeklindeki lekelerdir.

Genellikle erkeklerin gövde bölgelerinde görülür. Bu sivilce izi tedavi için anti-enflamatuar enjeksiyon, botulinum toksini uygulamaları ve lazer tedavileri kullanıyoruz.

Sivilce İzi Tedavisi Fiyatları 2024

Sivilce izlerinin tedavisinde pek çok yöntem kullanılır. Bu yüzden tedavilerin fiyatları farklılık gösterir. Ayrıca uzmanlarımız özenle bu tedavileri uyguluyorlar. İşlem yapılan klinikler, uzmanların deneyimleri gibi faktörler yine sivilce izi tedavisi 2024 ücretlerini etkileyecektir. Sivilce izi tedavisi fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.